Het orkest

Wij, leden van harmonie de Spaarnebazuin, zijn trots op ons orkest dat al bestaat sinds 1929. Wij zijn actief en geven door het jaar heen veel concerten. Je kunt ons horen op Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking op de Dreef, Corsomarkt Haarlem, Kerstmarkt Haarlem en bij de kerstsamenzang in de Kerstnacht op het Nieuwe Kerksplein in de Vijfhoek. Twee maal per jaar organiseren we een concert rondom een thema of in samenwerking met een ander orkest of koor. Tijdens de optredens dragen we stijlvolle zwarte concertkleding.

Veel leden wonen in Haarlem. Door de jaren heen zijn velen elders gaan wonen maar hebben de verbinding met ons warme orkest gehouden. Om de verbinding te behouden organiseren we een maandelijkse borrel, met zelf gemaakte of gekochte hapjes en drankjes. Voordat het zomerreces begint, sluiten we af met een alternatieve muzikale avond, steevast gevolgd door bitterballen van een bekende Haarlemse snackbar.

De belangrijkste pijlers van ons orkest zijn: op een goed niveau samen muziek maken en zorg voor elkaar, zodat iedereen zich welkom voelt.

Repetitie

Wij repeteren iedere donderdagavond van 20:00u tot 22:15u in het gebouw van Scouting Brigitta, Eemstraat 56 in Haarlem. Eens in de maand sluiten we de repetitie af met een hapje en drankje. Daarnaast heeft het orkest jaarlijks studiedagen, voorafgaand aan een groot concert.